Tahliye edilen 4 avukata yurt dışı yasağı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2010 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı avukat Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 4 avukat, haklarında yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin avukatlar Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Kutbettin Kaya'nın tahliye edilmesi kararı avukatlarına dağıtıldı.

Karara göre, tutuklu şüpheliler Bekar'ın avukatınca 7 Haziran, Kaya ve Emre'nin avukatınca 8 Haziran ve Cengiz'in avukatınca 9 Haziranda mahkemeye sunulan ''tutukluluğa itiraz'' dilekçelerinin değerlendirildiği ve Cumhuriyet Savcılığının yazılı görüşünün alındığı belirtildi.

Kararda, ''Hukuk, bağımsız ve tarafsız hukuk etiğine uygun yapıldığı zaman hukuktur. Telefon konuşmalarının bu kurala uygun olup olmadığı tartışılabilir. Bu kapsamda telefon konuşmalarının pek çoğunun disiplin soruşturmasını gerektirebilir'' ifadelerini kullandı.

Kararda, ''Türk Ceza Kanunu (TCK) ve atılı suçun niteliği yönünden bakıldığında 'örgüt üyesi olma' suçuyla ilgili suç vasfının değişme ihtimali, adil yargılamayı etkilemeyle ilgili olarak da Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100. maddesinde yazılı suçlardan olmaması, şüphelilerin avukat olması, sabit ikametgahlarının bulunması, kaçma şüphelerinin olmaması ve delillerin toplanmış olması' gözönüne alınarak şüpheliler Cengiz, Kaya, Bekar ve Emre'nin tahliye edilmesine karar verildi'' denildi.

Aynı kararda, bu şüpheliler hakkında CMK'nın 109/3-a maddesi gereğince yurt dışına çıkış yasağı konulduğu da vurgulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber